De verkoop van de afvaltak van Stadswerk aan de Huisvuilcentrale (HVC) is voorlopig uitgesteld. De gemeenteraad wil dat eerst beter wordt onderzocht wat dat oplevert. Eerder stelde wethouder Dijkman voor de afvalinzameling onder te brengen bij de HVC. Maar hij verzuimde te onderzoeken wat de voordelen zijn van het intact houden van de Alkmaarse buitendienst. Dat moet nu alsnog. OPA kreeg voor dat tegenvoorstel donderdagavond de steun vanuit de gehele gemeenteraad.

De splitsing van Stadswerk072 is nog niet definitief van de baan. Wel werd alvast het voorstel van de PvdA door de meerderheid van de fracties gesteund om tenminste veertig procent sociale woningen te bouwen aan de Herculesstraat waar Stadswerk072 straks vertrekt.

De verkoop van Stadswerk zou onder andere innovatiemogelijkheden van HVC als voordeel hebben. Steven Smit (D66) en Anjo van de Ven (OPA) zagen donderdagavond de voordelen van de verkoop niet in. Zo stelt Smit dat de integratie binnen Stadwerk onder andere verloren zal gaan. Van de Ven ziet ook vanwege financiële redenen geen noodzaak om het goedlopende bedrijf Stadswerk072 te verkopen.

De raad wil nu dat wethouder Dijkman de voor- en nadelen nog eens goed naast elkaar zet, om een duidelijk besluit te kunnen nemen. Desalniettemin zijn de voorbereidingen voor de splitsing al wel gestart.

Een voorstel van de PvdA om tenminste veertig procent sociale woningen te bouwen op de locatie waar Stadswerk in de toekomst vertrekt, werd door een meerderheid van de fracties gesteund. De woningen komen tussen de Herculesstraat en het Noordhollandsch Kanaal.
Pin It
Bekeken: 1934x
https://ee.itk.ac.id/data/