Langedijk Centraal


Gemeente Langedijk wil op de hoek van de Voorburggracht en de  Lourens Bogtmanstraat in Oudkarspel woningen laten bouwen. Na de derde aanpassing klonk onder andere de wens naar meer sociale huurwoningen en parkeerplekken. De gemeente ging overstag en offert een vrijstaande woning aan de Bogtmanstraat voor twee parkeerplekken, en vier koopwoningen in het appartementenblok voor sociale verhuur. Met pijn in de portemonnee, want van de tonnen winst blijft nog maar weinig over.

Gemeente Langedijk voerde de wijzigingen door in samenspraak met de Woonstichting Langedijk en omwonenden. Ook is meer groen ingetekend om het al eerder flink opgeschaalde appartementengebouw op de hoek wat te verstoppen. Maar één groep bewoners lijkt zo definitief weer achter het net te vissen: de groep 70-plussers die inmiddels een paar jaar een Langedijker 'Knarrenhof' wil realiseren. Op het uitgummen van één vrijstaand huis na, verandert er niets aan de indeling van het perceel.

Ben Bovenkerk had tijdens de Langedijker forum Dorp & Ruimte op 9 februari al namens de knarren gezegd: "Dit voorstel ademt weliswaar de sfeer van een hofje, maar voor de kerngroep is er geen sprake van een Knarrenhof, en ze zullen er niet wonen. Noch zal de Stichting Knarrenhof aan een tender deelnemen. Kernbezwaren: teveel appartementen, te dicht op elkaar, ontbreken van een sociaal contract en zo kan ik nog wel een paar dingen noemen."

Versie vier van het raadsvoorstel bestaat uit een appartementenblok met elf sociale huurwoningen en zeven koopwoningen, tien hofwoningen, twee vrijstaande woningen aan de Bogtmanstraat en geen enkele bestaande woning meer.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl