Langedijk Centraal


De oude gemeentewerf van Langedijk werd al door de brandweer gebruikt voor oefeningen, maar sinds de buitendienst is verplaatst naar bedrijventerrein Breekland kunnen brandweermannen uit de hele Veiligheidsregio er vaker hun gang gaan voor hun training of opleiding. Twee of drie keer in de week is de brandweer er te vinden.

Er wordt onder andere met autowrakken geoefend. Postcommandant Hans Wit licht toe: "De wrakken worden voor de opleidingen technische hulpverlening gebruikt om verkeersongevallen simuleren. Er wordt zo geoefend met het uit voertuigen halen van personen". Daarbij wordt de bekende knipschaar ingezet.

De Veiligheidsregio had de gemeente gevraagd om de extra tijd, legt de postcommandant uit. De gemeente ging akkoord, maar wel met zelfde beperkingen als voorheen: vuur, bouwlampen, zagen en inzet van een hoogwerker zijn niet toegestaan. En zo lang de avondklok bestaat wordt er niet na 21:00 uur getraind. De autowrakken worden telkens aan het eind van de week weer opgehaald.

Uiteindelijk krijgt het terrein een andere bestemming. Hans Wit heeft nog niets vernomen van plannen voor herontwikkeling. Wanneer het zo ver is, zal er moeten worden gezocht naar een andere plek, al benadrukt hij de postcommandant dat er geen vaste opstellingen in de regio zijn. Ook de gemeente zou zo verlaten kunnen worden. Het materieel dat de verschillende posten gebruiken wordt opgeslagen in verplaatsbare containers.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl