Vanuit allerlei richtingen wordt gewaarschuwd voor kou, sneeuw en gladde wegen de komende dagen. Niet gek want het wordt vanaf morgen bar met sneeuw, vanaf de avond vriestemperaturen, en stormachtig weer met windkracht 5 tot 6.  Ook in regio Alkmaar. Zondag is het hier dik onder nul, met sneeuw, en de wind met een kracht van 6 tot 7 zorgt vooral 's nachts voor een bitterlage gevoelstemperatuur. Niet alleen overheden bereiden zich voor, ook de NS.

De NS handhaaft zaterdag en zondag een winterdienstregeling met 80 procent van de treinen. Er wordt geschrapt op trajecten waar vier treinen per uur rijden. De extra speling geeft NS en ProRail de kans om eventuele problemen makkelijker en met minder verstoring op te lossen. Op stations en in treinen staan collega's klaar om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bij ProRail staan extra monteurs en hulplocomotieven klaar. Wie met de trein op pad moet wordt aangeraden om eerst de dienstregeling te raadplegen.

Wat er na het weekend gebeurt maakt NS nog niet duidelijk, maar de kans is aanzienlijk dat de winterdienstregeling wordt doorgezet. Volgens de huidige voorspellingen komt het kwik pas zaterdagmiddag weer boven het vriespunt, al neemt de kans op sneeuw na het weekend drastisch af. Met windkracht 3 tot 4 is de gevoelstemperatuur wellicht nog anderhalve week ruim onder 0 graden.
Pin It
Bekeken: 2134x
https://ee.itk.ac.id/data/