Op 15 december moest ook Museum BroekerVeiling door de verscherpte coronamaatregelen haar deuren dicht houden, in ieder geval tot en met  19 januari. Toch is iedereen uitgenodigd het museum te bezoeken, maar dan online via broekerveiling.nl.

Via de website van de BroekerVeiling kunnen bezoekers virtueel door het museum ‘lopen’ en de exposities bekijken. Ook is er op verschillende plaatsen extra informatie te vinden in de vorm van beeld- en geluidsfragmenten. Wanneer het museum weer open mag blijft het museum ook virtueel te bezoeken. "Het is natuurlijk gaaf om vooraf alvast een kijkje te nemen in het museum", aldus de museumdirecteur Ron Karels. "Veel mensen zullen zo ook vooraf aan hun bezoek al zien dat het museum heel wat meer is dan alleen het afmijnlokaal."

Het virtuele museum is tot stand gekomen door een samenwerking met fotograaf Marco van Ammers, die zich de afgelopen tijd heeft gespecialiseerd in virtuele toegang tot musea, scholen en andere gebouwen. Middels 200 3D-beelden is een mooi overzicht ontstaan van zowel het nieuwe gebouw als het rijksmonument. Navigeren door het museum kan stapsgewijs of door op de driedimensionale plattegrond in één keer naar een specifieke plek te gaan.

In 2021 heeft Museum BroekerVeiling nog veel meer plannen, waaronder een aantal aansprekende tijdelijke exposities. Ron Karels: "Hopelijk mogen we snel weer open en ons boeiende verhaal van het ontstaan van het gebied, de groenteveiling en de handel en wandel van de tuinders en handelaren vertellen. We kijken uit naar een spannend, maar mooi jaar!"

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl