De Alkmaarse wethouder Marcel van Zon (54) zit niet met een burn-out thuis, maar blijkt in elkaar geslagen te zijn. Dat schokkende nieuws onthult hij zaterdag in een interview met de Alkmaarsche Courant. In januari hervat de mishandelde wethouder zijn werk.




De wethouder, die sinds september niet meer werkt, blijkt op klaarlichte dag op straat van achteren aangevallen. De dader is nooit gepakt. Details van de overval wil de wethouder niet delen. Uit voorzichtigheid, ook naar zijn gezin toe, maar vooral om de aanvaller geen onverdiende aandacht te geven.

Volgens Van Zon was hij geen willekeurige passant  die klappen opliep. Hij is herkend als wethouder en werd daarom aangevallen. Hij heeft echter geen enkel idee met welke kwestie het geweld te maken heeft. "Ik kan alleen maar gissen.”

Aanvankelijk ging Van Zon een poos gewoon aan het werk, maar na enige tijd bleek dat niet vol te houden. "Ik sliep niet meer. Ik had PTSS-achtige klachten (Post Traumatische Stress Stoornis).’’ Op aanraden van de rest van het gemeentebestuur meldde hij zich uiteindelijk ziek. Om hem uit de wind te houden, kwam in het persbericht daarover te staan dat hij kampte met een burn-out. "Ik kon er toen geen media-aandacht bij hebben.”

Fysiek geweld tegen politieke ambtsdragers komt verhoudingsgewijs weinig voor. Met ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt elke twee jaar de mate van agressie tegen politici. Een derde van hen heeft te maken met schelden en intimidatie. Lijfelijk geweld treft twee procent.

Het interview met Marcel van Zon staat zaterdag in de Alkmaarsche Courant.


Pin It
Bekeken: 3811x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/