Langedijk Centraal


Na al een reorganisatie in 2016, sluit de Rabobank op 1 januari 2021 meer dan de helft van zijn filialen. Van de 335 blijven er nog maar 100 tot 150 over, liet het Financieele Dagblad in november al weten. Inmiddels is gebleken dat een van de filialen die gaat sluiten in Noord-Scharwoude staat. Eerder dit jaar werden al filialen in Bergen en het centrum van Alkmaar geofferd.

De coöperatieve bank wil graag ook in dorpen aanwezig blijven, maar opnieuw drastisch ingrijpen is volgens de directie toch nodig vanwege vele uitdagingen: de coronacrisis, de dalende rentes en de verschuiving naar telefonisch en digitaal bankieren.

Rabobank maakte vorig jaar 2,2 miljard euro winst, 800 miljoen minder dan in 2018. Al werd 1 miljard euro apart gelegd voor leningen die mogelijk niet terugbetaald gaan worden. De verwachting is dat de winst dit jaar (veel) lager zal zijn.

Eerder had de Rabobank ook al aangekondigd om vanaf 1 januari een negatieve rente van 0,5 procent gaan heffen over tegoeden boven de 250.000 euro. Voorheen zat die grens boven 1 miljoen euro. Daarmee volgt de bank het beleid van ING. Sindsdien hebben SNS, ASN en Regiobank eenzelfde wijziging aangekondigd. (foto: rabobank.nl)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl