Vrijdagavond 18 december geeft Willeke Smits een orgelconcert op het Van Dam orgel in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude. Willeke Smits is de graag gehoorde organist van de Hooglandse Kerk te Leiden en de concertcommissie is dan ook blij met haar komst.

Willeke Smits studeerde orgel, kerkmuziek en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium en plakte daar nog de studies koordirectie en piano aan vast.Smits concerteert solo in binnen- en buitenland, maar begeleidt ook met veel passie koren en solisten en runt een privΓ©lespraktijk voor orgel en piano. Voor de stichting Kerkzang.nl organiseert zij de jaarlijkse Kerkmuziekdagen voor de Jeugd, een jeugdkamp met kerkzang.

Willeke bracht diverse cd’s uit waarvan de cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen een 10 kreeg in het blad Luister. Ze bracht een dubbel-cd uit met werken van Johann Gottfried Walther, ondergewaardeerd tijdgenoot van Johann Sebastian Bach, die met een 10+ in het blad De Orgelvriend werd geprezen. Ook populair is haar vrolijke cd 'Happiness'. Verder is Willeke nog bestuurslid van de Stichting Utrecht Orgelland.

Het orgelconcert begint om 20:00 uur, de kerk opent vanaf 19:30 uur. Een beperkt aantal kaarten is beschikbaar. Ze kosten 12,50 euro en zijn te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van de concertdatum en het aantal kaarten. Meer info op zingenenzo.com. (foto: Harry den Hertog)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? BelΒ 072 844 98 48Β of mail ons: info@langedijkcentraal.nl