Langedijk Centraal


De ontknoping van de strijd om de jaarlijkse NHN Business Awards was tijdens de zevende editie digitaal vanuit theater Cool in Heerhugowaard. Onder meer Merlet en De Jongens Uit Schoorl vielen in de prijzen. Zij gaan naar huis met een gevuld prijzenpakket en de eretitel: beste bedrijf van Noord-Holland Noord.

Vanaf april tot september was het mogelijk om bedrijven te nomineren. Van de 100 aanmeldingen bleven uiteindelijk twaalf finalisten over. Dit jaar moest zowel het selecteren van de finalisten als de prijsuitreiking anders worden ingevuld. "Met een voltallige jury langs al die bedrijven was dit jaar niet mogelijk", legt presentator Robert-Jan Knook uit. Geselecteerde bedrijven kregen daarom per categorie twee juryleden op bezoek. De rest van de jury keek thuis mee via een livestream.

De finale vond plaats via een livestream vanuit Theater Cool in Heerhugowaard. Op de aanwezige juryleden na was de zaal verder leeg. Onder meer De Jongens Uit Schoorl vielen in de prijzen. "Als je kijkt naar de veerkracht en inventiviteit, letterlijk niet je kop in het zand steken, maar de schouders eronder en weer boven komen. Dat is de grootste plus geweest om jullie tot nummer 1 te benoemen in de categorie kleine bedrijven", aldus de jury.

Ook hotel Merlet uit Schoorl mag zichzelf winnaar noemen. Eigenaar Martin van Bourgonje maakte van het moment gebruik om 'restaurantvrienden' een hart onder de riem te steken. "Het is eigenlijk te gek voor woorden dat dit soort bedrijven niet open mogen. Verder is dit een grote feestdag voor mij. Als sterrenbedrijf ben je afhankelijk van je chef en je team maar als er dan zo'n coronajaar komt, moeten we ons proberen te onderscheiden, zoals wij dat deden met diners op de kamer. Wij gaan voor de beleving. Dat krijg je niet voor elkaar met thuisbezorging", aldus Bourgonje.

De Schuurman Groep uit Alkmaar nam zowel de NHN Pitch Award als de NHN Thema Award Familiebedrijven in ontvangst. Het familiebedrijf bestaat bijna honderd jaar. Op de vraag hoe Schuurman zich ook de komende eeuw zal blijven vernieuwen, reageerde Willem Schuurman: "In de kern gaat het om een mens en techniek. We zijn nu bezig met duurzame energie-opslag en daar geloven we als bedrijf ook in. We moeten niet alleen zeggen dat we duurzaam zijn, maar ook mentaal ons gedrag veranderen."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl