Langedijk Centraal


Artiance Centrum voor de Kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard smelten op 1 januari samen. Beiden vallen straks onder een holding met de naam ABC Huis. De huidige directeur van Bibliotheek Kennemerwaard, Erna Winters, wordt er directeur. De huidige directeur van Artiance, Rob Bangert, zal vanuit de holding als organisatieregisseur nauw betrokken blijven om de inhoudelijke vernieuwing vorm te geven.

ABC staat o.a. voor de basis van lezen (alfabet) en voor Artiance, Bibliotheek en Cultuur. Huis staat voor ontmoetingsplek. In november 2018 gingen beide organisaties al een intentieverklaring aan met afspraken tot nader onderzoek naar nauwere samenwerking en/of fusie. De Raden van Toezicht van beide organisaties kiezen nu voor het laatste.

Aan de basis van de samensmelting staat de gedeelde visie en wens van beide instellingen om mensen de mogelijkheid te bieden om een leven lang te leren. Artiance Centrum voor de Kunsten doet dat met cursussen en projecten op het gebied van kunst en cultuur. De bibliotheek doet dat met leesbevordering en tal van activiteiten ten behoeve van de zelfontplooiing, zelfredzaamheid, participatie en educatie.

Het samengaan van een bibliotheek met een Centrum voor de Kunsten is landelijk gezien niet ongewoon en is volgens de Alkmaarse organisaties zelfs een tendens.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl