Langedijk Centraal


Kerst is een periode waarin mensen gezellig bij elkaar komen, maar dat is zeker niet voor iedereen het geval en dat kan extra confronterend zijn. En dan zijn er dit jaar ook nog de corona-regels die het samenkomen beperken. Stichting Present is op zoek naar 'Kerstengelen' in Langedijk en Heerhugowaard, die in december een lichtpuntje willen zijn voor medebewoners met weinig sociale contacten. De burgemeesters en wethouders hebben zich al aangemeld.

Bij eenzame mensen wordt al snel gedacht aan ouderen, maar enquêtes wijzen uit dat ook jongere mensen zich met name de laatste tijd nog wel eens eenzaam voelen. En denk bijvoorbeeld aan patiënten die langdurig in het ziekenhuis liggen, daklozen, asielzoekers, mensen met een burn-out...

De bedoeling is dat de mensen zich aanmelden als 'Kerstengel', om in de vier weken voorafgaand aan kerst (adventstijd) tenminste een of twee keer per week een kaartje, presentje, verrassing of attentie af te versturen of af te leveren bij degene waaraan hij of zij gekoppeld is. Bellen of langs gaan, mits dit kan volgens RIVM-richtlijnen, mag natuurlijk ook.

Aanmelden als Kerstengel kan via stichtingpresent.nl. Via deze link kunnen ook mensen opgegeven worden die juist een lichtpuntje kunnen gebruiken.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl