Langedijk Centraal


Verschillende locaties in de regio kleuren oranje om een vuist te maken tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Daarmee steunen gemeenten de internationale campagne 'Orange the World'. Het gaat om het gemeentehuis in Castricum en de J.C.J. van Speijk vuurtoren in Egmond. Op het stadhuis in Alkmaar wappert de 'Orange the World'-vlag.

Verschillende objecten en gebouwen worden in het oranje belicht om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Meer dan honderd landen doen mee aan de campagne, die tot 10 december duurt. Dit zijn de '16 Days of Action against Violence'. Wereldwijd vinden er momenteel acties plaats. Die zijn volgens de UN Women, onderdeel van de Verenigde Naties, hard nodig.

De Alkmaarse wethouder Konijn-Vermaas spreekt haar steun uit voor de actie. "Bij ons gaat de vlag uit. Niet om iets te vieren, maar om aandacht te vragen voor veiligheid voor vrouwen. Het is niet alleen ver weg een probleem. Ook in de nabije omgeving komt het voor. En laat duidelijk zijn; geweld, tegen wie dan ook, hoort niet."

In Nederland krijgt volgens de UN Women 45 procent van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. (foto: Sjef Kenniphaas)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl