Langedijk Centraal


Traditioneel organiseert Stichting Lief Langedijk in het voorjaar het Lief Langedijk Concert. Tijdens dit evenement wordt de Martin Neesen Prijs van 10.000 euro uitgereikt aan een vereniging, organisatie of persoon, die zich inzet voor de samenleving en zo Langedijk liever, leuker, saamhoriger maakt. Maar tot nu toe zijn er maar weinig nominaties gedaan. Té weinig om de prijs uit te reiken.

De Martin Neesen Prijs 2020 ging naar Langedijk Waterrijk. Sinds september kunnen inwoners en organisaties in Langedijk door hun medebewoners worden genomineerd voor de prijs van 2021. Het bestuur van Lief Langedijk maakt een selectie van drie genomineerden, die zichzelf zullen aanprijzen in een pitch, waarna de winnaar bepaald wordt. Sander Schoon Videoproducties maakt met de finalisten een promotiefilmpje, de begeleiding voor de pitch is in handen van presentatie-expert Ron Wolters.

"Maar tot nu toe hebben wij bijna geen nominaties ontvangen. Dat wijten wij aan al het gedoe rond Corona", aldus de voorzitter Frits Westerkamp. "Het verenigingsleven ligt bijna stil, er gebeurt vrijwel niets. Wij zien dat ook aan de aanvragen voor steun, die blijven ver achter bij andere jaren. Toch kan de Martin Neesen Prijs een vereniging of individu met een mooie droom Langedijk weer mooier, liever, etcetera maken."

Dit jaar werd het concert afgeblazen vanwege corona. De 2021 editie staat gepland op vrijdag 19 maart. De organisatie hoopt dat het tegen die tijd weer mogelijk is om een volwaardig evenement te houden. Zo niet, dan is uitstel tot de zomer nog een optie. Komend jaar is het thema 'Walking on sunshine (Lente)' en het goede doel is Stichting Babyspullen.

Nominaties kunnen worden aangeleverd tot en met 31 december via lieflangedijk.nl. (foto: Eddy Hooiveld)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl