ProRail vernieuwt het verouderde NS-station Alkmaar Noord. Daarvoor worden damwanden de grond in getrild. In het weekend 21 en 22 november wordt deze klus voltooid en een bouwput gemaakt, zodat nog datzelfde weekend het beton van de trapopgang en de liftputten gestort kan worden. Het treinverkeer wordt in het weekend platgelegd en van vrijdag tot en met maandag zijn de bushaltes bij het station te vinden aan de Drechterwaard.

De afgelopen maanden is het oude station gesloopt, zijn tijdelijke voorzieningen geplaatst, is het  grondwerk gedaan en zijn kabels en leidingen verlegd. Aan de zuidzijde drukt een enorme kraan 80 stalen damwanden van zo'n 2.000 kilo 't stuk de grond in om een bouwput te kunnen maken. In het treinvrije weekend wordt een bouwkuip van 14 x 7,5 meter gegraven om de nieuwe trapopgang en voor de twee liftputten te storten.

De aannemer werkt met ‘omgevingsvriendelijk materieel’, maar enige overlast van de machines en ook het bouwverkeer is met name op de zaterdag niet te voorkomen. Om het bouwverkeer de ruimte te geven zijn de bushaltes van vrijdag 20 tot en met maandag 23 november aan de Drechterwaard te vinden.

De komende maanden wordt het nieuwe station gebouwd op de fundering. De perronkappen worden in zijn geheel op de parkeerplaats naast het station geconstrueerd en daarna op hun plek gehesen. De plaatsing staat gepland in maart.

Meer informatie op prorail.nl. Er zijn overigens nog steeds mensen die over het spoor lopen, ondanks de genomen maatregelen. ProRail roept nogmaals op om de omlooproute te gebruiken. (foto: ProRail)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl