00:00
55
00:00


Ondanks dat op dit moment maximaal 30 bezoekers naar de kerk mogen, hebben protestantse predikanten in Sint Pancras, Winkel en Broek op Langedijk besloten het anders te doen. De drie kerken hebben de handen ineen geslagen en zijn overgestapt op online-kerkdiensten. Samen streamen ze iedere zondag een dienst.

"In onze gemeente hebben we diverse coronapatiënten gehad. Daarom hebben we besloten de dienst alleen online aan te bieden", legt predikant John Bijman uit Sint Pancras de keuze uit.

De familie Geus uit Sint Pancras volgt de kerkdiensten al sinds de lockdown in maart digitaal. Iedere zondag zit de familie aan de eettafel om de dienst via een live-stream te volgen. Een bijkomend voordeel van de gestreamde diensten is volgens Kristianne Geus de verbinding met andere gemeenten. "Bij de dienst doet de ene predikant de lezing en de andere de overdenking bijvoorbeeld. Je hoort van allebei iets anders dus dat is echt een verrijking. Ik hoop dat dat blijft."

Ondanks dat kerkgangers niet meer naar de protestantse kerk in Sint Pancras kunnen, ziet predikant Bijman het (online)-kerkbezoek niet afnemen. Meer dan 100 mensen kijken online mee. "Het blijkt dat best veel mensen zijn verbonden. Daardoor kunnen we betrokkenheid vasthouden bij het kijken op het leven."

Iedere zondag heeft een andere protestantse gemeente de eer om de kerkdienst te streamen. En juist die samenwerking maakt het een stuk makkelijker, vertelt Jan Andries de Boer, predikant in Winkel. "Voor ons is het te zwaar om elke week een dienst op video te verzorgen. Er komt een hoop werk bij kijken. Maar eens in de drie weken kunnen we dat heel goed hebben."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl