Langedijk Centraal


In de gemeente Bergen zijn afgelopen week vijf mensen aan het coronavirus overleden. Woensdag stierf een inwoner van de gemeente Bergen en afgelopen weekend bliezen vier patiënten uit Bergen met het virus de laatste adem uit. Dat blijkt uit actuele cijfers van het RIVM.

Een inwoner van Heerhugowaard bezweek woensdag aan het virus. Sinds de uitbraak van de pandemie medio maart stierven in Noord-Holland Noord 156 mensen door corona, waarvan zeventien sterfgevallen in de gemeente Bergen en 32 uit de gemeente Alkmaar. Heerhugowaard heeft nu tien sterfgevallen door het virus en de gemeente Langedijk zeven.

Het hoge sterftecijfer in een kleine gemeente als Bergen valt op. Daar hebben twee verzorgingstehuizen te lijden onder een corona-uitbraak: Oudtburgh in Bergen en Prins Hendrik in Egmond aan Zee. Of het hoge aantal sterfgevallen in de gemeente Bergen hiermee te maken heeft, wordt niet duidelijk omdat de zorginstellingen geen informatie willen verstrekken over hun sterftecijfers.

Een Heerhugowaarder moest afgelopen week worden opgenomen in het ziekenhuis. Ziekenhuisopname was afgelopen week ook nodig voor vier patiënten uit Alkmaar.

De hoeveelheid geconstateerde besmettingen in de regio Alkmaar nam sinds vorige week maandag toe met 736. In de gemeente Alkmaar gaat het om 369 nieuwe positieve testen, de gemeente Langedijk kent 98 nieuwe gevallen, in Heerhugowaard gaat het om 185 positieve testen en in Bergen om 84.

Dinsdagavond is een persconferentie van minister-president Rutte en minister De Jonge waarin nog meer beperkingen worden afgekondigd om verdere verspreiding van het virus in te dammen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl