De jongeman die in de nacht van vrijdag op zaterdag met steekwonden was gevonden bij basisschool De Fonkelsteen in Heerhugowaard, blijkt een 22-jarige Alkmaarder te zijn. Met veel bloedverlies was hij naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is nu buiten levensgevaar. De verdachte, een 21-jarige uit Eemnes, is zaterdagmiddag opgespoord en aangehouden.

De Waardse politie kreeg even na 03:00 uur melding dat een persoon was neergestoken in een huis aan de Onyx. Het slachtoffer werd even later gevonden bij de school. Agenten legden in verband met de verwondingen en het bloedverlies direct een tourniquet aan, in afwachting van ambulancepersoneel.

De Alkmaarder was bij een huisfeestje van een bekende, terwijl de ouders des huizes weg waren. Hij kreeg daar onenigheid over een lachgascilinder en dat escaleerde in een steekpartij. Met wonden aan zijn arm en borst is hij gevlucht. De dader ging er ook vandoor en dook onder. Zaterdagmiddag werd de jongeman uit Eemnes gevonden en aangehouden voor zware mishandeling.

De Alkmaarder heeft aangifte gedaan.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl