Langedijk Centraal


De dagen worden weer korter en daarmee stijgt de kans op inbraken, overvallen en straatroven. Politie Heerhugowaard geeft een aantal tips om die kansen zo klein mogelijk te houden. Anne Kees Meines, wijkagent in Langedijk, heeft ze verwerkt in een video.

"Ieder jaar zien we weer een stijging van het aantal woninginbraken en overvallen", zegt Meines. "Wij houden extra toezicht, bijvoorbeeld bij winkelcentra ter voorkoming van overvallen. Met betrekking tot inbraken kunt u zelf een flink aantal maatregelen nemen."

In de video wordt vervolgens puntsgewijs aangeraden voor goed hang- en sluitwerk met een SKG-keurmerk te zorgen, ramen en deuren af te sluiten ook als men maar kort weg gaat, een bewoonde indruk te geven met bijvoorbeeld licht met een tijdschakelaar, kostbare spullen veilig op te bergen, goede verlichting en camera's om de woning te plaatsen en de buren te informeren bij een vakantie.

"U bent zelf als bewoner het beste op de hoogte als er iets niet plus is in uw buurt", rond de wijkagent af. "Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert, of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Ziet u nou zo'n verdachte situatie? Twijfel dan niet en bel 112."

De video is te vinden op facebook.com/PolitieHeerhugowaard. Meer op politie.nl

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl