Langedijk Centraal


Stammis Horecaverhuur in Heerhugowaard zit in zwaar weer door de coronacrisis. Vanaf maart stortte de bedrijvigheid vanuit het drie jaar oude pand aan de Delta in elkaar. "Normaal werkt hier zo'n twintig man. Nu zijn het er twee, en eigenlijk is dat nog teveel", verzuchtte directeur Arjan Groen. En toen was daar de GGD, die zocht naar een goede locatie voor een vijfde teststraat. Maandag ging die nieuwe teststraat open.

Zeker nu de evenementen waar Stammis voor levert weer verder uit het zicht zijn, is de huurovereenkomst mooi meegenomen. "Nou dat is wel de understatement van het jaar", zegt Arjan tegen Heerhugowaard Centraal. "Het is sinds de coronacrisis... nou ja ik denk aan woorden die jullie niet kunnen schrijven. De omzet daalde met 90 tot 92 procent, maar de kosten lopen gewoon door. De overeenkomst met de GGD is essentieel voor ons. En het is een win-win situatie."

In de vijf banen tellende teststraat kunnen dagelijks tot zo'n 1.000 tests worden afgenomen. De overeenkomst met Stammis geldt voor een jaar. En dat maakt Arjan enerzijds erg blij, maar baart hem ook grote zorgen, want een jaar is wel lang. "Misschien maken ze er later wel een vaccinatiestraat van. Maar van mij mogen ze er al veel eerder weer uit. Want zo lang zij het druk hebben, hebben wij het niet druk."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl