Onlangs presenteerde gemeente Langedijk de resultaten van een onderzoek naar de verkeersbewegingen in Sint Pancras. Donderdag 22 oktober wordt de volgende stap in het proces gezet. Alle inwoners van Sint Pancras zijn uitgenodigd om met elkaar tot voorstellen te komen die de verkeersafwikkeling verbeteren. Aanmelden is nu mogelijk.

Wethouder Nils Langedijk: "De verkeerssituatie in Sint Pancras is al 50 jaar een veelbesproken onderwerp. Het wegnemen van verkeersdruk op de Bovenweg is dan ook niet voor niets in ons bestuursakkoord opgenomen. Wij willen als gemeente echter niet met een kant-en-klaar plan komen. De expertise van inwoners - als gebruiker of aanwonende van een weg - speelt een belangrijke rol. We vragen ze dan ook om met elkaar na te denken over oplossingen. Als gemeente dragen we de feiten aan uit onderzoek, faciliteren we het proces en schetsen we de kaders waaraan we gebonden zijn, zoals financiën en wet- en regelgeving. Een proces mét inwoners zoals we dat vanuit het kernenbeleid ook voor ogen hebben."

De uitkomsten van het verkeersonderzoek bevestigden veel van de geluiden die bekend zijn bij zowel inwoners als de gemeente, maar de wethouder en inwoners die de presentatie op 24 september bijwoonden waren toch ook verrast over het grote aandeel bestemmingsverkeer in Sint Pancras. Dat zijn bewoners van het dorp en bezoekers van voorzieningen. Het volledige rapport is te vinden op gemeentelangedijk.nl.

Met elkaar is afgesproken om in oktober en november aan de hand van thema’s, zoals parkeren op en langs de rijbaan, de positie van fietser en voetganger en omgaan met woningbouwopgave en inbreidingslocaties, met elkaar het gesprek te voeren over mogelijke oplossingen. “Ik wil graag nog voor het einde van dit jaar met de inwoners van Sint Pancras tot een plan komen, zodat we daar als college begin volgend jaar mee naar de gemeenteraad kunnen”, aldus Nils Langedijk.

Aanmelden voor 22 oktober kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het onderwerp ‘bijeenkomst Sint-Pancras’.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl