Langedijk Centraal


Duitsland heeft vrijdag het deel van Nederland dat geldt als corona-risicogebied fors uitgebreid. Het gaat nu om het hele land behalve de provincies Zeeland en Limburg. Zuid- en Noord-Holland en Utrecht waren al als risicogebied aangewezen. De uitbreiding van het Nederlandse risicogebied valt te lezen op de website van het Robert Koch-Institut, een soort Duits Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

De Noord-Hollandse gemeenten meenden veertien dagen geleden nog de Duitse autoriteiten via een lobby te kunnen overtuigen om Noord-Holland boven Amsterdam uit te zonderen van de nieuwe code-rood-status. De Duitsers zien echter dat ons land sinds september kampt met een snelle stijging van het aantal coronabesmettingen. Vrijdag was met 3.831 positieve tests opnieuw een dagrecord. Er moeten vanwege de negatieve ontwikkelingen van de cijfers steeds meer coronamaatregelen worden genomen.

In Duitse ogen doet Nederland het slecht. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn in Nederland en Duitsland in grote lijnen hetzelfde, maar het aantal besmettingen per 100 duizend personen is in Nederland vijf keer zo veel als in de naburige Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen: 210 versus 37,8. Volgens deskundigen zit het verschil voornamelijk in de medewerking onder de bevolking, en dat is een kwestie van mentaliteit.

De Duitse autoriteiten hopen met deze aanwijzing vakantiegangers af te schrikken naar risicogebieden te gaan. Reizigers uit risicogebieden moeten in Duitsland een negatieve coronatest kunnen tonen, waarvan de uitslag niet ouder dan 48 uur mag zijn. Reizigers die dit niet kunnen, moeten zich preventief laten testen. Reizigers mogen in afwachting van de testuitslag het land in, maar wel onder de voorwaarde dat ze in quarantaine gaan.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl