De plannen voor 5.000 m2 extra winkelruimte aan winkelcentrum Broekerveiling blijven overeind, maar waarschijnlijk zonder een woonzorgcomplex met 50 appartementen voor demente mensen er bovenop. Dat is door de coronacrisis financieel onhaalbaar geworden, meldt het NHD. De voorbereidingen zijn in gang gezet voor de aangepaste plannen.

Horizon Zorgcentrum en de eigenaar van het winkelcentrum, Henk van den Heerik vormden vorig jaar plannen voor een uitbouw aan de kant van de Westelijke Randweg, met erboven een woonzorgcomplex. De coronacrisis gooide echter roet in het eten, de inkomsten uit het winkelcentrum zakten in. Volgens Henk Westerink, ex-directeur van Horizon, heeft Van den Heerik "heel veel gevoel heeft voor de zorg" maar ja, het gaat wel om een investering van zo'n 13 tot 14 miljoen euro. Hij betreurt het besluit, maar heeft begrip.

Ondanks de economische misère en corona zijn de voorbereidingen voor het nieuwe stuk winkelcentrum in volle gang en liggen de plannen inmiddels bij gemeente Langedijk. De doorgang tussen oud en nieuw komt op de plek waar voorheen de Sociale Winkel zat.

Het wooncomplex is nog niet definitief van de baan. Horizon en Van den Heerik blijven volgens het NHD in contact. (foto: Google)
Bekeken: 3255x