De politie onderzoekt het vaarongeluk dat op 15 september rond 23:00 uur plaatsvond op de Noorderplas en is op zoek naar de opvarenden. Dit meldt wijkagente van Zuid-Scharwoude Linda Manshanden via sociale media. Bij het ongeluk raakte een 18-jarige jongen zwaargewond.

De jongen was met zijn bootje tegen een vlet gebotst en raakte zwaargewond terwijl hij klem kwam te zitten tussen de twee bootjes. Een vriend sloeg overboord en zou even onder water geweest zijn, maar de anderen wisten hem weer aan boord te hijsen. Na melding kwamen politie, brandweer, ambulance en een traumahelikopter in actie, al werd de heli later weer afbesteld. De hulpdiensten vingen de jongeren op bij Museum BroekerVeiling.

Het ongeluk deed nogal wat stof opwaaien in Langedijk. Medeleven ging uit naar het slachtoffer en zijn familie, maar ook het probleem van te snel varende jongeren kwam weer ter sprake. Iets dat soms aanvaringen oplevert. Of de jongen te snel voer toen het mis ging is niet bekend, maar dat is wel het vermoeden.
Bekeken: 3263x