Langedijk Centraal


Gemeenten Heerhugowaard en Langedijk sluiten zich aan bij de ministeriële septembercampagne 'Senioren en Veiligheid - Maak het ze niet te makkelijk'. Van 22 tot en met 28 september  is het thema 'phishing', oftewel het vissen naar persoonlijke (bank)gegevens door nep-bemiddelaars of via nep-berichten ogenschijnlijk afkomstig van bijvoorbeeld de Belastingdienst, het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) of de gemeente.

Er zijn cybercriminelen met websites waarop ze zich als tussenpersoon aanbieden voor diensten van de gemeente. Wie met ze in zee gaat is niet alleen de investering kwijt, maar heeft meteen ook zijn of haar bankgegevens prijsgegeven. Gemeenten Heerhugowaard en Langedijk waarschuwen dat zij niet samenwerken met andere websites voor gemeentediensten en altijd via gemeentelangedijk.nl en heerhugowaard.nl werken. Aangeraden wordt om deze naam (URL) zelf in te typen, dan kom je sowieso niet op een foute website die erop lijkt. Controleer anders altijd de URL. Voor afspraken is het adres afspraken.gemeentelangedijk.nl/internetafspraken of afspraken.heerhugowaard.nl/services. Vaak is DigiD nodig om verder te kunnen.

Ook wordt aangeraden om nooit een kopie van een paspoort of ID-bewijs op te sturen naar derden, die zeggen deze nodig te hebben voor bijvoorbeeld levering van een uittreksel of paspoort. Hiermee kan identiteitsfraude worden gepleegd. Slachtoffers worden aangeraden om aangifte te doen. (foto: Twitter @wijkagentdemare)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl