Langedijk Centraal


Eerder maakten de horecaondernemers van Zuid-Scharwoude al bekend dat ze in het derde weekend van september een alternatieve kermis organiseren, nu is er groen licht van gemeente Langedijk voor de kermisattracties. Vanwege RIVM-regels staan deze van 19 tot en met 22 september alleen niet op de Koog, maar op de Speelweide aan de Charlotte de Bourbonstraat in Noord-Scharwoude.

De organisator van de kermis trok eerder zijn vergunningaanvraag voor de kermis op de Koog in omdat hier eenvoudigweg te weinig ruimte is. In overleg met de gemeente wordt uitgeweken naar de plek waar normaal de kermis van Noord-Scharwoude staat. Er komen dertien toestellen en vier stands met lekkers.

Burgemeester Kompier is blij dat er in Langedijk toch een beetje kermis gevierd kan worden: "Langedijkers staan erom bekend dat ze de kermis graag en uitbundig vieren. Dat het dit jaar anders gaat is voor velen best even slikken geweest. Het is fantastisch dat de organisator van de kermis op de Speelweide en de horecaondernemers toch hun nek durven uit te steken om er een mooi kermisweekend van te maken. We hebben als gemeente de afgelopen tijd vaak en goed contact met hen gehad. Want, in deze coronatijd zijn er toch echt wel regels die we moeten naleven met z’n allen."

Kompier doet daarom wel een dringende oproep: "Of je nou kaartjes hebt gekocht voor het café, de kermisattracties bezoekt of gewoon met een paar mensen thuis een biertje drinkt, denk om de basisregels! Die regels zijn er voor onze eigen gezondheid en die van anderen. Vier de kermis en heb plezier, maar let een beetje op. Hou je waar je ook bent aan de anderhalve meter. En een kermisborrel thuis? Denk om het advies om maximaal zes personen te ontvangen. We beleven dit jaar de kermis anders dan anders. Fijn dat het toch kan. Maar wees wijs, voorkom dat we van een koude kermis thuis komen. Laten we door de regels na te leven de ondernemers steunen die deze kermis mogelijk maken. Zodat we dit soort feesten met elkaar kunnen blijven vieren."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl