Langedijk Centraal


Dit jaar ging de economie op z’n kop door corona. In februari werd tijdens de ondernemersbijeenkomst over de ‘Visie werklocaties’ nog gesproken van hoogconjunctuur, nu staat onzekerheid centraal. Mede daarom vinden gemeenten Heerhugowaard en Langedijk inzicht in werklocaties nog belangrijker. Maandag 21 september is een nieuwe ondernemersbijeenkomst in Heer Hugo te Heerhugowaard, die zowel fysiek als online via Zoom bij te wonen is.

Afgelopen tijd is gewerkt aan een concept-visie om te bekijken hoe de werkterreinen in het toekomstige Dijk & Waard aantrekkelijk en economisch toekomstbestendig kunnen blijven. Variërend van bedrijfshuisvesting en duurzaamheid tot ruimtelijke kwaliteit en veiligheid. Daarnaast is aan een uitvoeringsagenda gewerkt.

Het uiteindelijke visiestuk zal per werklocatie de basis vormen voor afweging van nieuwe initiatieven, inzicht bieden in de kansen en beperkingen rondom functiemenging, transformatie en herstructurering, en ook in het onderscheidend vermogen tussen bedrijventerreinen. Doel daarbij is om de de juiste bedrijven op de juist plek te laten floreren.

Ondernemers zijn welkom om mee te denken over de ‘Visie werklocaties’, zodat een actueel en breed gedragen beleidsstuk ontstaat. De planning is om dit in oktober ter besluitvorming voor te leggen aan de colleges van Heerhugowaard en Langedijk, zodat de gemeenteraden zich er in november over kunnen buigen.

De bijeenkomst op maandag 21 september duurt van 19:30 tot 21:00 uur. Wethouders Jasper Nieuwenhuizen en Monique Stam open het bal, waarna Stec Groep een presentatie geeft. Daarna volgen interactieve reacties en wordt een vervolgtraject neergelegd. Er kunnen hooguit 50 mensen - vanzelfsprekend zonder verkoudheidsklachten of iets dergelijks - fysiek aanwezig zijn.  Andere geïnteresseerden ontvangen na aanmelding per mail inloggegevens voor de Zoom-link. 

Aanmelden kan tot en met 20 september via de gemeentewebsites. Hier is ook meer informatie te vinden. Voor contact, mail met bedrijven accountmanagers Nathalie de Groot (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Joost Kamps (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl