Langedijk Centraal


Uitvaartverzorger Pieter Dekker uit Heerhugowaard overhandigde vrijdagmorgen bijna 20.000 mondkapjes aan Voedselbank Langedijk. De mondkapjes zijn bedoeld voor mensen die kampen met financiële problemen en een beroep doen op de Voedselbank.

"Als ik ooit iets kan doen om te helpen, hoor ik het graag", zei hij ooit tegen Carla van Hoorn van de voedselbank. Ze kwam daar vorige week op terug toen zij hem vroeg 1000 mondmaskers te doneren aan Voedselbank Langedijk. Niet alleen bleek Dekker een man van zijn woord en doneerde hij 1000 mondmaskers, ook startte hij een inzamelingsactie om meer mensen te kunnen helpen. Mediapartner NH Nieuws bericht erover.

Via social media riep hij de hulp in van anderen. "Cliënten van de voedselbank kunnen moeilijk rondkomen en leven onder de armoedegrens. Zij hebben alle hulp nodig. Uitvaartverzorging Pieter Dekker doneert 1000 stuks. Wie wil er meedoen?"

Zijn oproep bleek een groot succes. In totaal werden er bijna 20.000 mondmaskers gedoneerd. "Je ziet de kracht van mensen en bedrijven die goed willen doen voor andere mensen. We hebben twintigduizend mondkapjes - veel te veel voor Langedijk. We gaan ze nu naar behoefte verdelen over de voedselbanken in heel Noord-Holland Noord en West-Friesland."

De dames van de voedselbank waren zeer verheugd de symbolische 'eerste doos' in ontvangst te nemen. Vanuit Langedijk zal de voorraad maskers worden gedistribueerd naar andere voedselbanken. "We zijn ontzettend blij met deze donatie en vinden het fantastisch dat we geen 1500 maar bijna 20.000(!) mondkapjes bij elkaar hebben gekregen voor alle minderbedeelden in Noord-Holland Noord. Bedankt!"

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl