Langedijk Centraal


Zondag gaan voor het eerst sinds maart de deuren van Museum het Regthuis aan de Dorpsstraat in Oudkarspel weer officieel open. De afgelopen weken draaide Stichting Langedijker Verleden, zonder al teveel publiciteit, een paar zondagmiddagen proef met het coronaprotocol. "Deze proef is geslaagd en we zijn blij dat we op 6 september aanstaande weer open gaan, zij het met enige beperking qua aantal bezoekers."

Terwijl  een nieuwe tentoonstelling over de ruilverkaveling wordt opgezet is de succesvolle expositie over de Langedijker bruggen en paden nog te bezichtigen. Er gaat dit jaar meer anders dan anders; de donateursavond in november wordt in drieën gesplitst en het magazine 'De Otterplaat' zal niet rond half oktober verschijnen, maar later dit jaar. Archieven waren lang gesloten en het was lastiger om mensen te interviewen. "Er wordt hard gewerkt om er weer een mooie editie van te maken."

De openingstijden zijn als vanouds 's zondags van 13:00 tot 17:00 uur. Entree kost 2 euro, donateurs van de stichting hebben gratis toegang. Bezoekers dienen zich vanzelfsprekend aan de coronamaatregelen te houden. Minimaal 24 uur van tevoren aanmelden is nodig en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Dick Zuiderbaan (0226-313722 of 06-23938211).

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl