Buurtbus 407 tussen Heerhugowaard en Langedijk was al sinds hij in augustus vorig jaar ging rijden direct een groot succes. Met name jongeren uit Langedijk wisten de snelle verbinding met station Heerhugowaard te vinden.

Lijn 407 rijdt normaal gesproken tweemaal per uur en de OV-chipkaart wordt geaccepteerd. Hij komt steeds om telkens vijf voor half en vijf voor het heel aan op station Heerhugowaard en sluit zo naadloos aan op de Intercity’s naar Den Helder en Amsterdam. Vice versa is het ook stressloos overstappen vanaf de trein.

Door de coronacrisis ligt de buurtbus al sinds maart stil. Donderdag maakten de provincie Noord-Holland en Connexxion een tijdelijk alternatief bekend: per 1 september gaat de buurtbus-taxi rijden. Deze volgt de route van de buurtbus, maar reizigers moeten minimaal één uur van te voren aangeven waar ze willen in- en uitstappen.

De kosten van een rit is 4 euro, ongeacht de afgelegde afstand. Selina Douma van de provincie: "Het vaste tarief van 4 euro geldt voor iedereen. OV-chipkaart, abonnementen en ook de OV-studentenkaart zijn niet geldig in de buurtbus-taxi. De voertuigen hebben geen kaartlezers, waardoor het niet mogelijk is om met deze producten te reizen."

Voor scholieren en studenten uit Langedijk zou dat dus 8 euro per dag aan reiskosten betekenen, waardoor de meesten zullen besluiten de fiets te (blijven) nemen.

Douma: "De buurtbus-taxi is echt bedoeld als een soort vangnet-voorziening, bedoeld voor mensen die echt geen alternatief hebben. We hopen uiteraard dat de buurtbussen snel weer kunnen opstarten, zodat iedereen met de normale reisproducten kan reizen".
Pin It
Bekeken: 1481x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/