Zaterdag 12 september is de Landelijke Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is Leermo(nu)ment. Veel monumenten zullen zijn gesloten in verband met het coronaprotocol. De deuren van de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude staan wรฉl open deze dag. Een medewerker van Stichting Kooger Kerk vertelt van alles over het monument.

In de kerk zijn twee monumentale orgels aanwezig. Een daarvan is een mooi Van Dam-orgel uit 1881 met 22 registers, twee klavieren en pedaal. Mooi om te bekijken, maar nog mooier om te beluisteren. ย Ook voor de kinderen is er uitleg over de orgels. Hoe een orgel kan klinken als een fluit, of juist als een heel orkest. Gedurende de dag zullen de orgels af en toe worden bespeeld door onder meer Gerard Poel en Bert Rootmensen.

De - zeer beperkte - Open Monumentendag wordt in Langedijk georganiseerd door de gemeente en Bibliotheek Kennemerwaard. Er is een fietstocht uitgezet die leidt langs de Kooger Kerk. De kerk is geopend van 10:00 tot 17:00 uur, behalve tussen 12:00 en 13:00 uur. Binnen is koffie en thee met iets erbij, en fris voor de kinderen. Het publiek wordt ontvangen bij de hoofdingang en verlaat de kerk door de zijingang.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Belย 072 844 98 48ย of mail ons: info@langedijkcentraal.nl