De oranje zakken gaan weer van de bushaltes van de buurtbus in de gemeenten Bergen en Langedijk. Zolang de buurtbussen nog niet kunnen rijden, kunnen inwoners van deze gemeenten overdag behalve zondag een Buurtbus-taxi bestellen voor vier euro per rit. Op- en uitstappen kan bij alle haltes op de route Heerhugowaard-Zuid Scharwoude (lijn 407), Camperduin-Bergen aan Zee-Egmond aan Zee (lijn 410) en Egmond aan Zee-Egmond Binnen-Heiloo (lijn 408) . Een mondkapje in de taxi is verplicht.

De Buurtbus-taxi start per dinsdag 1 september in de regio Noord-Holland Noord.  Inwoners kunnen op de buurtbustrajecten een rit reserveren via het reserveringsnummer van Connexxion: 088-3394800. Het nummer is vanaf maandag 31 augustus bereikbaar. Reizigers die sinds maart de buurtbussen moesten missen hebben nu een alternatief.

De Buurtbus-taxi rijdt vanaf 9:00 uur tussen de halten waar normaal gesproken de buurtbus rijdt. Bij de reservering (uiterlijk een uur van te voren) kunnen reizigers aangeven bij welke halte ze willen instappen en bij welke halte uitstappen. Voor de Buurtbus-taxi geldt een vast tarief van vier euro per persoon per rit, ongeacht de gereden afstand. De Buurtbus-taxi rijdt dus niet van deur tot deur. Scholieren die normaal gesproken de buurtbus tussen Heerhugowaard en Langedijk nemen, kunnen acht euro per dag besparen door te blijven fietsen.

De buurtbussen staan sinds de corona-uitbraak in maart stil. Gedeputeerde Jeroen Olthof van de provincie Noord-Holland beloofde een alternatief als er na de zomervakantie nog steeds niet opgestart zou kunnen worden. Met de buurtbustaxi lost hij die belofte in. Meer informatie over de Buurtbus-taxi in de regio Noord-Holland Noord staat op de website van Overal: overal.nl/bb.
Pin It
Bekeken: 2177x
https://ee.itk.ac.id/data/