Vanaf dinsdag 1 september laat de Rabobank een deel van haar kunstcollectie veilen, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Museum Kranenburgh in Bergen. Het betreft werken die kantoren in diverse Rabobank-vestigingen in Noord-Holland sierden. Nu de culturele sector - en dus ook dit museum - hard geraakt is door de coronacrisis, wil de Rabobank het museum met de benefietveiling een hart onder de riem steken. Rabobank Alkmaar was al hoofdsponsor.

De Rabobank was al op zoek naar een goede herbestemming voor deze kunstwerken, aldus Jan Klaver, directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Alkmaar : “Mooi om de werken via deze weg een nieuwe bestemming te geven zodat mensen ervan kunnen genieten. Er is voor iedereen wel wat wils, juist omdat de prijzen heel toegankelijk zijn. Dus het loont zeker de moeite om te kijken of er iets voor u tussen zit”.

De veiling betreft werken van met name regionale kunstenaars: schilderijen, etsen en fotografie waarin veel aandacht is voor het Noord-Hollands landschap met zijn polders, molens en duinen, en voor specifieke plekjes in dorpen en steden. Ook maken sieraden en grafiek van de bekende kunstenaar Nic Jonk deel uit van het aanbod. Museum Kranenburgh laat zelf eveneens een aantal werken uit zijn Kunstuitleencollectie veilen.

Vanaf vrijdag 28 augustus a.s. kunnen liefhebbers de kunstwerken online bekijken.  Op zaterdag 19 september van 12:00 tot 16:00 uur is er een kijkdag in Museum Kranenburgh. Daarna worden de werken op dinsdag 22 september door veilingmeester Marco Wokke geveild. (Afbeelding: Nic Jonk, Twee rode paarden, 1993. Zeefdruk)
Pin It
Bekeken: 2426x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/