Vrijdag rond 06:30 uur vond een frontale aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen plaats op de N9 bij Burgerbrug. De automobilist raakte ernstig gewond en zat bekneld in het autowrak. Nadat het wegdeel werd afgesloten ontstond een verkeersinfarct. Rond 07:00 uur zijn daarom de toegangen vanaf de N504 in Langedijk en de N502 bij Petten afgezet. Het wegdeel blijft naar schatting zeker tot 11:00 uur dicht.

Naast politie en ambulance kwam de brandweer ter plaatse om de Renault Clio open te knippen. Vooral aan de bestuurderszijde is de ravage groot. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. De vrachtwagen was na de aanrijding aan de andere kant van de weg in de vangrail beland en lekte diesel, maar het opruimen en de reparatie van de vangrail volgen nog.

Wat precies gebeurde wordt door de politie onderzocht. Uit beelden valt op te maken dat de automobilist richting het zuiden reed toen de twee voertuigen elkaar linksvoor vol raakten. De auto draaide achterstevoren, een wiel werd met ophanging en al losgerukt, de vrachtwagen eindigde zo'n 40 meter verderop in de vangrail aan de andere kant van de weg.
Bekeken: 1767x