Ruim een half jaar na de plofkraak bij de galerie van Ronald Kraayenveld in Noord-Scharwoude is de rust er nog steeds niet terug. De galerie aan de Dorpsstraat is aan de zijkant, waar de opgeblazen pinautomaat zat, nog steeds dichtgetimmerd. De twee daders zijn nooit gepakt.

In november 2019 kreeg een Ronald Kraayenveld de schrik van zijn leven toen hij hoorde van de verwoestende plofkraak. Buiten lag overal puin, binnen in zijn galerie was het ook een bende. De galeriehouder stond te trillen op zijn benen en kon zijn emoties niet in toom houden toen hij de ravage zag. "Het was een ochtend om nooit te vergeten. Bizar, absurd, het kon eigenlijk niet. Een nachtmerrie."

Een half jaar later kan hij het boek nog niet sluiten. "Klanten durven het niet aan om hun kunst hier te brengen omdat we een keer gaan verbouwen", legt Kraayenveld uit aan mediapartner NH Nieuws. "Dan komt er een hele hoop stof en gruis vrij, dus ik zeg ook: wacht maar even. De galerie staat helemaal stil hierdoor. Betrokken partijen zoals verzekeraar, hypotheekbank, aannemer en asbestsaneerder handelen langs elkaar heen. De plofkraak was bizar, maar de afhandeling....af en toe word ik er echt moedeloos van."

Kraayenveld denkt dat zijn galerie begin volgend jaar weer goed kan draaien. "Althans, ik hoop dat", verzucht hij.

Het interview met de galeriehouder is onderdeel van een aflevering van het nieuwe NH-programma 'Wij zijn Noord-Holland'.
Pin It
Bekeken: 1404x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/