De verbouwing van het kindcentrum in Oudkarspel was een jaar terug en de oprichting van IKC Oudkarspel vond plaats op 1 januari, maar er was nooit een officiële opening, onder andere door de corona-uitbraak. Maandag was het dan eindelijk zo ver. Onder toeziend oog van kinderen, ouders, leerkrachten en bestuursleden knipte burgemeester Leontien Kompier een lint door. Dat deed ze met Sanne Groen en Sil Molenaar, de jongste en oudste in het kindcentrum.

Na de officiële opening namen directeur Ariane Breimer en bestuurder Elfred Bakker het woord waarna De Geus Bouw, Elektropartners B.V. en Woldhuis Installatietechniek het IKC een symbolische cheque van 750 euro overhandigden voor de inrichting van het technieklokaal. Deze bedrijven hielden zich eerder bezig met de verbouw van het gebouw. Dorpsdichter Ben Wansink las een gedicht voor dat in de school is te bekijken.

IKC Oudkarspel startte nadat Kinderopvang Langedijk en de schoolbesturen van stichtingen De Blauwe Loper en Atrium op 1 januari samengingen onder de naam Allente. De complete versmelting is recent afgerond. De basisschool is een samenvoeging van de De Barnewiel en Sint Maartensschool. Peuters zijn welkom in de peuterspeelzaal en leerlingen bij de buitenschoolse opvang. Nieuw sinds vorig schooljaar is een kinderdagverblijf voor kinderen van nul tot en met vier jaar.

Na de herfstvakantie is er opnieuw uitbreiding. Dan begint de 'Kanz klas', voor leerlingen met een intensieve zorgvraag of beperking waarmee ze niet goed mee kunnen komen in een standaard klas. (foto: gemeente Landedijk)
Pin It
Bekeken: 1408x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/