Langedijk Centraal


Het sportcomplex van S.V. Vrone in Sint Pancras is toe aan een revitalisering om de sportvelden, kleedkamers en kantine te verbeteren. Gemeente Langedijk heeft de regie op dit proces naar zich toegetrokken nadat samenwerking met marktpartijen niet haalbaar bleek. De gemeente is nu in overleg met Vrone om alle randvoorwaarden voor verbetering van de sportvelden, kantine en kleedkamer helder te krijgen.

De gemeente en de sportclub hebben te maken met normen van de KNVB, bijvoorbeeld over hoe vaak voetbalvelden kunnen worden bespeeld. Daarnaast kan met name de stijgende populariteit van damesvoetbal voor ledenaanwas zorgen en dit zou ook gevolgen hebben voor de behoefte aan extra kleedruimte. Verder wil de vereniging misschien nog andere activiteiten ontwikkelen.

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen: "Toen duidelijk werd dat S.V. Vrone er met de marktpartijen niet uit kwam en een beroep op ons deed, hebben we als gemeente besloten zelf het plan te ontwikkelen. Daar zit natuurlijk altijd het risico in dat de uiteindelijke opbrengsten tegenvallen". Het plan moet worden bekostigd met woningbouw op een deel van het perceel. "Maar wij vinden dat er een oplossing moet komen voor Vrone. En ik heb er vertrouwen in dat wij in staat zijn om een goed plan te ontwikkelen waarin de risico’s tot een minimum zijn beperkt.”

S.V. Vrone-voorzitter Tijs Roeland: “De realisatie van een nieuw complex speelt al vele jaren. Verhuizen of revitaliseren, zeg maar nieuw leven inblazen van het bestaande complex? Uiteindelijk is het revitaliseren geworden. Na de mislukte poging met een aantal marktpartijen, zijn wij blij dat de gemeente het initiatief nam. De leden verdienen een nieuw complex en we hebben deze, gezien de staat van onze velden en gebouwen, ook hard nodig. De samenwerking verloopt voorspoedig en we hebben er alle vertrouwen in dat een gedegen plan binnen handbereik is."

Zodra duidelijk is welke wensen de vereniging heeft, welke kunnen worden gehonoreerd en wat de kosten bedragen, wil het college begin volgend jaar het projectplan aan de gemeenteraad ter besluitvorming voorleggen. Na de besluitvorming door de raad gaat de gemeente met omwonenden in gesprek over de invulling van de woningbouw, het parkeren en de omliggende wegen. (foto: Facebook / S.V. Vrone)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl