International Holland Music Sessions is erin geslaagd om in deze cultuurarme zomer toch 29 klassieke concerten te organiseren. Het eerste is op zondag 12 juli in Theater De Vest in Alkmaar. HoboΓ―ste Anouk Dolfing speelt dan werk van Beethoven, Schumann, Britten en Poulenc.

In normale tijden zou IHMS (nu zonder de T van "The" ervoor)Β  in juli en augustus weer 150 concerten hebben georganiseerd, verzorgd door meer dan 100 talentvolle jonge musici uit de hele wereld. Maar de 31ste editie van de academie en het festival moest vanwege corona worden geannuleerd.

Toen eind mei duidelijk werd dat versoepeling van de coronamaatregelen eraan zat te komen, is IHMS-directeur Perry Reitsma meteen aan de slag gegaan. Hij liep zijn netwerk van oud-deelnemers die in Nederland wonen na en ontmoette meteen veel enthousiasme. Zo zullen concerteren musici als Tobias Borsboom, Noriko Yabe, Hawijch Elders, Tom Feltgen en het Helikon Quartet.

Reitsma moest wat meer moeite doen om de verschillende podia over te halen. Toch is het gelukt om afspraken te maken met zalen in Alkmaar, Bergen, Heiloo, Schermerhorn, Broek op Langedijk en Den Hoorn (Texel). Voor al die concerten geldt het coronaprotocol, te lezen op ihms.nl. Hierop staat ook het programma voor de hele zomer. Kaarten zijn uitsluitend online en vooraf te koop.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? BelΒ 072 844 98 48Β of mail ons: info@langedijkcentraal.nl