Dicht de dorpen aan elkaar
Zoek verbinding en vind je weg
Geef de ander licht en warmte
Maak samen mooie dromen waar

Dorpsdichter Ben Wansink heeft letterlijk de verschillende dorpen binnen de gemeente Langedijk aan elkaar gedicht. Hij schreef zes gedichten met het thema 'Langedijk een dorp vol mooie dromen', die op borden verspreid over de dorpen getoond worden. De titels van de gedichten behoeven geen verdere uitleg: Ontmoeting, Verwondering, Saamhorigheid, Verbondenheid, Ontspanning en Lief Zijn.

Woensdag is het bord met het gedicht 'Lief Zijn' bij het Museum BroekerVeiling onthuld door wethouder Ad Jongenelen en Peter de Nijs van Stichting Toeristische Promotie Langedijk, in het bijzijn van de dichter zelf.

De zes gedichtenborden staan verspreid binnen de gemeente Langedijk. Bij de Allemanskerk in Oudkarspel, De Kloosterhof in Noord-Scharwoude, De Binding in Zuid-Scharwoude, bij het Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk, Dorpshuis de Geist in Sint Pancras en  aan de noordzijde van Recreatiegebied Geestmerambacht.

Wie een fietstocht langs alle gedichten wil maken kan voor de route terecht op toerismelangedijk.nl. (foto: Marjolein Ansink / Lief Langedijk)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl