Langedijk Centraal


Nu leerlingen, scholen, de kinderopvang en ook ouders zich in de zomervakantie kunnen gaan ontspannen, blikt Nils Langedijk, onderwijswethouder van Langedijk, in een video terug op de afgelopen periode. Hij geeft iedereen die getroffen werd door de gevolgen die het coronavirus had voor het onderwijs en de opvang, een "dik compliment" voor hun flexibiliteit en doorzettingsvermogen.

"Want daar zaten jullie ineens. Leraren, kinderen, thuis achter een laptop of chromebook. Zonder juf, meester of leraar of de kinderen in de buurt", zo beschrijft Langedijk de vreemde situatie. "Wat hebben alle medewerkers van de scholen en de schoolbesturen hard gewerkt om dat allemaal toch voor elkaar te krijgen. Dagelijks vloggende juffen, instructiefilmpjes van meesters en actuele nieuwsbrieven met de laatste stand van zaken. Steeds alles weer aanpassen aan de laatste maatregelen en oproepen. Maar ook de noodopvang die per direct werd geregeld."

Langedijk beseft zich heel goed dat er veel onzekerheid heerste. "Gaat het wel goed? Wat komt er nog op ons af? Blijven we gezond? Ik geef het je te doen. En jullie deden het. Als wethouder onderwijs en opvang in Langedijk, heb ik de afgelopen maanden veel contact met scholen en kinderopvangorganisaties. Zij zagen kinderen, ondanks de beperkingen van de afstand, groeien in zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Was het makkelijk? Nee zeker niet. Veel respect heb ik dan ook voor de ouders die ineens thuisonderwijzer werden en dat vaak moesten doen naast het plotseling werken vanuit huis. Om de noodzakelijke beslissingen om het kind naar de noodopvang te brengen in geval van een vitaal beroep."

"Met elkaar is het gelukt. We hebben allemaal veel geleerd", aldus Langedijk. "En nu. Nu is het tijd voor ontspanning. Even die druk eraf. Misschien nog wel met een beetje spanning, kijkend naar het nieuwe schooljaar. Waarvan toch een beetje onzeker is hoe dat gaat verlopen. Maar bovenal met plezier, lekker even uitrusten van een bijzonder schooljaar. Geniet ervan. Je hebt het echt verdiend!"

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl