Dinsdagochtend rond 11:15 uur is tussen twee huizen aan De Nederlanden in Noord-Scharwoude brand uitgebroken. De brandweer kwam ter plaatse en schaalde op naar 'grote brand' vanwege het risico op verspreiding van het vuur. Er kon echter niet voorkomen worden dat beide woningen brandschade opliepen. De bewoners bleven ongedeerd, maar een kat van een van de twee adressen overleefde niet.

De brand was volgens de Veiligheidsregio ontstaan op een veranda en daarna overgeslagen naar een van de woningen. Meerdere huizen zijn ontruimd vanwege de brand en de fikse rookontwikkeling. Om 12:19 uur werd gemeld dat het vuur ook de andere woning had bereikt. Om 12:39 uur volgde een tweet dat de brandweer inmiddels was begonnen met nablussen. Toen was gebleken dat een kat was overleden. Het is niet bekend of het dier overleed door het vuur of de rook.

De oorzaak van de brand en de totale omvang van de schade zijn ook nog niet bekend. Beide woningen zijn in ieder geval tijdelijk niet bewoonbaar. (foto: Inter Visual Studio / Martin van Leeuwen)
Pin It
Bekeken: 1458x
https://ee.itk.ac.id/data/