Langedijk Centraal


Gemeente Langedijk maait vanaf 15 juni de bermen en taluds langs randwegen. Hierbij houdt de aannemer rekening met flora en fauna. Er worden geen chemische middelen en kunstmeststoffen gebruikt en er wordt gelet op de ontwikkeling van bloemen in de bermen. Zo worden in nieuwe bermen meestal bloemen mee ingezaaid. Ook let gemeente op de veiligheid langs de wegen en fietspaden.

De werkzaamheden duren ongeveer vier tot vijf weken. De bermen worden namelijk niet allemaal tegelijkertijd gemaaid, om met name rekening te houden met insecten. Grasveldjes worden door de gemeente  het hele jaar door gemaaid. Deze week start het afmaaien van uitgebloeide bollen en het verwijderen van gras rondom bijvoorbeeld bankjes en speeltoestellen. Ook het Hoogheemraadschap is bezig met grasmaaien bij wegbermen.

Op Facebook werd bij gemeente Langedijk geklaagd dat het grasmaaien te laat begint om Reuzenberenklauwen in bedwang te houden. "Volgend jaar dus nog meer van deze ellende in de bermen". De gemeente antwoordde dat het graag melding krijgt, wanneer deze plant gespot wordt. "Dan gaan we hiermee aan de slag." (foto: HHNK)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl