"Het is niet leuk dat je door corona nergens meer heen kan. Daarom heb ik iets bedacht: een coronapretpark. Zo kunnen wij als kinderen toch weg zonder dat oudere mensen ziek worden. Ik heb heel goed nagedacht over alles". Met deze zinnen opende Per Verbiesen uit Noord-Scharwoude zijn brief aan burgemeester Leontien Kompier. De 7-jarige Per ontwierp voor kinderen tot en met 12 jaar een pretpark, uiteraard volgens de RIVM-regels.

Burgemeester Kompier was enthousiast over het ontwerp, met attracties als een springkussen, draaimolen glijbaan, treintje en botsautootjes. Ze zocht contact met Peter Tromp, eigenaar van Speelpark De Swaan in Oudkarspel, en die bleek ook open te staan voor Per's ideeën. Woensdagmiddag kon hij zijn ontwerp aan Peter presenteren.

Afgesproken is dat Per met Peter Tromp gaat kijken naar wat er mogelijk is. En al kan ze nog niets beloven, Kompier heeft beloofd de uitgewerkte plannen serieus in overweging te nemen. Per ging na zijn presentatie dan ook tevreden weer huiswaarts.
Bekeken: 1356x