Ze dacht dat ze in de maling genomen werd toen ze tijdens een bezoek aan een vriend door 'de politie' werd gebeld met het verhaal dat haar auto in brand stond. Maar toen de 32-jarige Nadine uit Alkmaar later terug belde, bleek het toch echt te kloppen. "Ik vroeg me vooral af: waarom mijn auto?", zegt ze tegen mediapartner NH Nieuws. Joris Kleve uit Sint Pancras besloot voor haar een inzamelactie te starten.

Toen ze die bewuste zaterdagnacht terug naar huis fietste en haar Volkswagen Polo aan de Fabritiusstraat weer zag, was er niet veel meer van over. "Ja, de banden zagen er nog netjes uit", aldus Nadine. "De hele binnenkant was compleet uitgebrand. Erg verdrietig, ik had de auto pas een half jaar en was er zo blij mee."

Het waarom is voor Nadine een raadsel. Ze houdt het maar op domme pech. "Ik heb geen vijanden en sta met iedereen op goede voet. Maar het is niet de eerste keer dat er wat gesloopt wordt bij mij in de straat. Ik ga aan de gemeente vragen om camera's op te hangen". Dat haar auto lukraak was uitgekozen lijkt wel het geval, aangezien kort daarvoor een aan de Van Ostadelaan geparkeerde auto doelwit was. Buurtbewoners konden die brand snel blussen. De hulpdiensten vonden onder de auto een met benzine doordrenkte wc-rol.

Om Nadine uit de brand te helpen is Joris Kleve uit Sint Pancras een inzamelingsactie begonnen. Via gofundme is al bijna 3.000 euro opgehaald. "Nadine is een soort klein zusje van mij. Ze helpt altijd liever anderen dan dat ze zelf geholpen wordt, maar nu is het haar beurt."

Want hoewel het autootje van Nadine verzekerd is tegen brandschade doet de verzekering moeilijk. "De verzekering noemt dit vandalisme en dan zou het zomaar kunnen dat ze niets uitkeren. De kans dat de dader gepakt wordt is ook nihil, dus kan ze de schade ook niet verhalen op de dader."

Volgens Kleve heeft Nadine sowieso al erg veel pech met auto's. Haar vorige bolide hield er na een maand al mee op. "Het heeft toen ook erg veel tijd en moeite gekost om een deel van het aankoopbedrag terug te krijgen bij de verkoper. Ze moet nu gewoon snel weer op de rit geholpen worden. Dat verdient ze."

Nadine is erg overdonderd door de actie. "Het is superlief en ik ben er echt beduusd van. Er zijn zoveel mensen die geld doneren. Ook mensen waarvan ik weet dat ze het zelf ook niet makkelijk hebben. Je krijgt steunt uit alle hoeken. Ergens voel ik me daar ook opgelaten bij. Maar voor mijn werk heb ik echt een autootje nodig dus ik ben hier ontzettend dankbaar voor."
Pin It
Bekeken: 1462x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/