Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard s dit jaar genomineerd voor de prestigieuze NHN Business Awards. De jury gaat jaarlijks op zoek naar de meest inspirerende ondernemers uit Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. In deze onzekere periode wordt speciaal gekeken naar hoe bedrijven inspelen op de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Cool-directeur Lineke Kortekaas noemt de nominatie een lichtpuntje in deze onzekere en donkere tijden.

"Het is al veel te lang stil in onze theaterzaal, muziekstudio’s en vergader- en evenementenzalen. Dit maakt een mens weer blij en trots. Het geeft ons de motivatie door te gaan met het bedenken en uitvoeren van bijzondere belevenissen voor Heerhugowaard en omstreken", reageert Kortekaas.

De nominatie is voor de directeur ook speciaal omdat de jury van de NHN Business Awards vaak het oog laat vallen op puur zakelijke ondernemingen. "De creatieve sector is doorgaans onderbelicht.  De erkenning voor ons cultureel ondernemerschap is daarom extra fijn. Wij zijn er in eerste instantie om mensen blij te maken met voorstellingen en films, en om kinderen muzieklessen te geven. Maar daarnaast  profileren wij ons al geruime tijd als partner voor het bedrijfsleven."

Dit uit zich bijvoorbeeld in het organiseren van seminars en feesten. "Wij kunnen als creatief bedrijf een andere draai geven aan een zakelijk evenement. Door er een thema aan te geven, zoals we in het verleden gedaan hebben met 'The Roaring Twenties'. Wij zijn ook goed in audiovisuele technieken, vanuit onze theaterervaring. Iets geheel anders: wij stellen onze zalen en het café ook open voor condoleances."

Om in deze moeilijke tijd het hoofd boven water te houden vraagt Cool om donaties, groot of klein. Voor 35 euro is het mogelijk om 'vriend' van het theater te worden, wat de nodige privileges oplevert. Kortekaas: "In korte tijd hebben we er al 20 vrienden bij gekregen. We zitten nu op zo'n 500, geweldig". Met de verkoop van cadeaukaarten zorgt Cool voor toekomstige bezoekers en cursisten, die hopelijk ook weer een kopje koffie of iets anders zullen drinken in het café. (foto: Frits de Beer)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl