Vanwege werkzaamheden is de Kruissloot in Sint Pancras en Alkmaar, tussen de Gedempte Veert en de rotonde tussen de Kruissloot en De Keesman, van woensdag 6 mei tot en met vrijdag 26 juni afgesloten voor autoverkeer. De werkzaamheden zullen in drie fasen worden uitgevoerd.

Fase 1a en 1b lopen tot en met 19 juni: de Kruissloot is dan tussen de rotonde en het Kossenland afgesloten voor autoverkeer. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van asfalt op de weg en het vervangen van de tegels door asfalt op de fietspaden.

Autoverkeer wordt omgeleid via Gedempte Veert, De Helling, de N245 en De Keesman en vice versa. Fietsverkeer wordt in fase 1a omgeleid via het aan de noordzijde gelegen fietspad en in fase 1b via het fietspad aan de zuidzijde. De omleidingsroute wordt op borden aangegeven.

Fase 2 duurt van 22 juni tot en met 26 juni: de kruising Kruissloot / Gedempte Veert is dan afgesloten voor autoverkeer. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een nieuwe deklaag op de kruising.

Het autoverkeer wordt tijdens Fase 2 omgeleid via de Bovenweg, Spanjaardsdam, Nauertogt, de N245, De Nollen en de Herenweg en vice versa. Tijdens de werkzaamheden zal de spitspaal in de Herenweg tijdens de spits omlaag blijven. Het fietsverkeer wordt om de kruising heengeleid over rijplaten. De omleidingsroute wordt op borden aangegeven. (foto: Google)
Bekeken: 1550x