De activiteiten rond 4 en 5 mei zijn gewijzigd door de maatregelen tegen het coronavirus. Een collegelid van Langedijk zal op Herdenkingsdag overdag bij de monumenten ‘De Stier’ in Noord-Scharwoude en aan het spoor in Sint Pancras een kranslegging doen, zonder publiek erbij. Om 19:00 uur wordt een toespraak van burgemeester Leontien Kompier uitgezonden op facebook.com/GemLdijk en gemeentelangedijk.nl. Er is geen Bevrijdingsfestival op 5 mei.

Verder volgen het 4 mei comité Langedijk en de gemeente de lijn van het Nationaal Comité 4 en 5 mei: dit comité vraagt inwoners om de vlag halfstok op te hangen van zonsopgang tot zonsondergang. Dat is anders dan normaal, wanneer gevraagd wordt om de vlag pas om 18:00 uur te plaatsen.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt geoefende spelers van blaasinstrumenten om tijdens de nationale herdenking het taptoe-signaal vanuit huis mee te spelen, exact van 19:58;30 tot 20:00 uur, waarna stilte gehouden wordt. Iedereen wordt verzocht om vanaf 20:02 uur het volkslied mee te zingen. Meer info op 4en5mei.nl.
Bekeken: 1743x