Langedijk Centraal


Ook Bibliotheek Kennemerwaard kent in deze periode zware beperkingen, maar heeft een aantal creatieve alternatieven verzonnen om jong en oud toch te kunnen prikkelen. Onder andere is de Poëzielijn opgericht en wordt er een schrijfwedstrijd voor kinderen gehouden.

De Poëzielijn werkt heel eenvoudig. Wie zich bij de klantenservice van de bibliotheek aanmeldt via 072-515 66 44 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., kan elke doordeweekse dag ergens tussen 13:00 en 16.00 uur een telefoontje van een voorlezer verwachten. Daarna kan er over het gedicht gediscussieerd worden. Er zijn gedichten voor alle leeftijden en in verschillende genres.

De schrijfwedstrijd 'De Gruwelijke Generaal' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jozua Douglas. Het verhaal is gratis via de LuisterBieb-app van de bieb te downloaden. Na het te hebben beluisterd, kunnen kinderen zelf een spannend verhaal over je eigen juf of meester die in het geheim een spion is. De prijs is het boek 'De ongelooflijke Ravi Ravioli' van Douglas en de mooiste drie verhalen komen op de bibliotheekkennemerwaard.nl te staan.

Het boek zit vol spionnen. Overdag zijn ze bijvoorbeeld tuinman, ober of autoverkoper of.... misschien wel je eigen leraar.... In de avonduren gaan ze in het geheim op pad. Het (luister)boek geeft ook allerlei tips over hoe spionnen te herkennen.

Meedoen aan de schrijfwedstrijd kan door een verhaal van maximaal een A4-tje vóór vrijdag 18 april te versturen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van naam, leeftijd en de naam van je school. Op vrijdag 24 april wordt de uitslag bekend gemaakt.

Er zijn ook nog vervolgopdrachten voor het boek op bibliotheekkennemerwaard.nl/dbos-online.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl