Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Bij KunstNetTV is een fraai filmportret te zien van de inmiddels 91-jarige Threes Moolhuy- sen-Coenders. Een levenslustige inspiratiebron voor velen die de laatste veertig jaar een opmerkelijke rol heeft gespeeld in de wereld van kunst en design. Dit filmpje is de trailer van dat portret.

'De ketting van Threes’ is gemaakt door een volledig Alkmaarse crew. Niko Hoebe, Gert Fokkens en Peter Sieben deden de productie en het camerawerk. Anneke Looijesteijn de visagie en de muziek is van Jan van Wijk.
Threes Moolhuysen-Coenders staat in de kunstwereld bekend als verzamelaar, opdrachtgever, organisator van tentoonstellingen en uitgever van boeken. Kunstenaars, ontwerpers, museumdirecteuren en anderen loven haar invloed op hun werk.

Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag noemt haar ‘een mecenas in de oude betekenis van het woord’. Fotograaf Michaël Ferron spreekt van ‘De Moeder Theresa van de Kunst’. Threes was een van de eersten die de scheidslijn tussen kunst en design deed vervagen en puur oog had voor de vormgeving van kunstobjecten en gebruiksvoorwerpen. Het gaat niet om de materiële waarde van voorwerpen, maar puur om de vorm.
‘Voor Threes Moolhuysen-Coenders, die ondanks haar leeftijd bruisend in het leven staat, is vorm... inhoud!

'De ketting van Threes’ is dagelijks om 10:00 en 22:00 te zien op HALStad Centraal TV. Kijk voor meer KunstNetTV programma’s op de website van Kunstnet TV.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl