Langedijk Centraal


Le Champion gaat een stap verder dan de Rijksoverheid en schrapt alle geplande evenementen tot 1 juli.  De Alkmaarse organisatie wil het zorgsysteem nu niet verder belasten en voelt zich verantwoordelijk voor de gezondheid van alle deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen. Van de grote evenementen in deze regio vervallen dus niet alleen de Ronde van Noord-Holland (25 april) en de Alkmaar City Run by Night (20 mei), maar ook de Plus Wandel4daagse Alkmaar (17 t/m 20 juni).

"Gezien de verspreiding van het coronavirus is het in onze visie volstrekt onverantwoord om in juni alweer grote evenementen met duizenden mensen te laten plaatsvinden", laat Le Champion weten. Tot  1 juli stonden totaal negen sportieve evenementen gepland, plus een aantal verenigingsevenementen. "Met pijn in ons hart moeten we annuleren, dat moge duidelijk zijn."

"Ondanks de maatregelen en onzekere periode willen wij de ingeschreven fietsers, hardlopers en wandelaars graag tegemoetkomen", vervolgt de organisator. "We hebben lang gesproken en goed nagedacht. Strikt genomen hoeven wij niks te doen. Want hier is sprake van overmacht en dan zijn wij niet gehouden aan restitutie van het inschrijfgeld. Ook omdat veel uren en kosten natuurlijk in de voorbereiding al zijn gemaakt. Maar in dit geval zijn niet alle kosten al gemaakt. Daarom willen we wel iets doen, ondanks deze turbulente tijden."

Le Champion trekt één lijn voor alle evenementen en biedt 50 procent korting op het startbewijs voor volgend jaar. Daarbij komt indien van toepassing nog bijvoorbeeld (gedeeltelijke) restitutie voor niet geleverde event shirts of parkeertickets. Deelnemers worden per mail geïnformeerd. De vrijwillige donaties gaan volledig naar de  betreffende goede doelen.

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl