Langedijk Centraal


De dagelijkse werkzaamheden zoals praktische verzorging, fysieke controles, het verzorgen van het ontbijt en de lunch en de was doen, gaan voor kraamverzorgster Mirjam gewoon door. Maar handen schudden ter felicitatie van de geboorte van een kind en uitgebreid beschuit met muisjes eten met de naaste familie, zit er in tijden van corona voorlopig niet in.

Wanneer de trotse ouders van een nieuw geboren kindje opendoen, kan Mirjam Somberg, kraamverzorgster bij De Kraamvogel, helaas geen handen schudden. "Dat is zo'n gek gevoel. Je wilt jezelf voorstellen en de trotse ouders feliciteren met een handdruk. Nu kan dat uitsluitend met woorden", aldus Mirjam tegen mediapartner NH Nieuws.

Aan de richtlijnen van het RIVM en het geldende protocol voor de kraamzorg houdt Mirjam zich zorgvuldig. "Zo doe ik de hele dag door dansjes om de ouders heen om er zo voor te zorgen dat die 1,5 meter ook binnenshuis gewaarborgd wordt. Daarnaast zijn wij, drukker dan anders, bezig met het reinigen van deurklinken, lichtknopjes, toiletten en noem maar op. Het kind en de ouders worden zo min mogelijk aangeraakt."

Ook handen wassen doet zij zorgvuldig. "Ik heb in de afgelopen dagen misschien wel duizend keer mijn handen gewassen. En als mensen ook nog handgel in huis hebben, doe ik dat voor de zekerheid ook nog maar op." Mirjam doet dit alles om besmetting tegen te gaan.

De ouders van een nieuw geboren kindje mogen niet meer dan drie mensen ontvangen en daar heeft Mirjam het moeilijk mee. "Ik heb dit ook aan mijn baas doorgegeven, maar ik vind het ontzettend lastig dat ik als vreemde de hele dag bij de ouders en het kind in huis ben, terwijl de directe naasten zoals opa's en oma's, die maar al te graag het kind willen zien en vasthouden, vanaf een afstandje moeten toekijken."

Daarom probeert Mirjam de naasten zo goed mogelijk te verwennen. "Zij mogen gezellig op kraamvisite komen. Ik zorg dan vanaf een afstandje voor extra lekkere koffie en beschuit met muisjes".

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl